אטריות סובה (כוסמת) יפניות ברוטב חריף

מנה יפנית חריפה של טופו וירקות המשלבת מרקמים שונים"

https://vimeo.com/135637304

וגם:

  • טיפים: המנה די חריפה, מי שמעוניין להפחית את החריפות יכול לוותר על הצ'ילי הגרוס ולהפחית מעט בכמות הקארי האדום, אך המנה עדיין תצא פיקנטית.
  • פולי האדממה במתכון הם חלוטים בלבד, כלומר מוגשים פריכים בתוך המנה המבושלת; מי שאוהב את ניגוד המרקמים מוזמן לעקוב אחר הוראות המתכון, אך מי שלא – מוזמן לבשל את הפולים בישול קצר לפני ההוספה למנה, או להחליפם בשעועית ירוקה מבושלת.
  • מפתחות להצלחה: ככל שנשרה את הטופו יותר כך הוא יספוג יותר טעמים. ניתן גם לדלל את הרוטב כך שיעטוף יותר טוב את חתיכות הטופו.
  • פריכות הירקות מעניקה למנה אופי מיוחד ופריך.
  • איך זה נשמר במקרר:
  • זמן הכנה: כשעה
  • כמות: 4-5 מנות
  • רמת קושי: בינונית

רכיבי המתכון

  1. 300 גר' טופו
  2. 200 גר' אטריות סובה (אטריות כוסמת יפניות)
  3. כוס פולי אדממה, מבושלים ומופרדים מהתרמילים
  4. 2 כוסות כרוב לבן קצוץ
  5. פלפל אדום, פרוס דק
  6. פלפל ירוק חריף, פרוס דק
  7. 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ (כולל קצת מהחלק הירוק)
  8. 2 כפות שומשום
  9. מעט שמן
  10. 2-3 כפות סויה

לרוטב החריף:

  1. 3 כפות משחת קארי אדומה (של חברת "מזרח ומערב", ניתן להשיג במרבית הסופרים)
  2. 1/2 כף פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק (אם אין, אפשר להשתמש בתבלין היבש)
  3. 1/2 כפית פלפל שחור
  4. כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
  5. 2 כפות חומץ אורז
  6. כף רוטב סויה
  7. כפית שמן שומשום

אופן ההכנה בתמונות צעד אחר צעד:

רכיבי המתכון
רכיבי המתכון
מערבבים את חומרי הרוטב
מערבבים את חומרי הרוטב
חותכים את הטופו ל-6 פרוסות וסוחטים להוצאת הנוזלים
חותכים את הטופו ל-6 פרוסות וסוחטים להוצאת הנוזלים
מעסים את הטופו ברוטב ומניחים לספיגת הטעמים
מעסים את הטופו ברוטב ומניחים לספיגת הטעמים
חותכים את הפלפלים והכרוב
חותכים את הפלפלים והכרוב
מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את פרוסות הטופו עד להשחמה משני הצדדים
מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את פרוסות הטופו עד להשחמה משני הצדדים
באותה מחבת בה טיגנו את הטופו מוסיפים את הכרוב, הפלפל האדום והפלפל החריף, יחד עם שאריות הרוטב החריף. מטגנים על אש בינונית כ-10 דקות.
באותה מחבת בה טיגנו את הטופו מוסיפים את הכרוב, הפלפל האדום והפלפל החריף, יחד עם שאריות הרוטב החריף. מטגנים על אש בינונית כ-10 דקות.
את פרוסות הטופו שהנחנו בצד נחתוך לקוביות ונחזיר למחבת
את פרוסות הטופו שהנחנו בצד נחתוך לקוביות ונחזיר למחבת
מפזרים שומשום, וממשיכים לטגן את הכל עוד כ-5 דקות. שימו לב לא לבשל את הירקות יותר מדי - שישארו מעט פריכים
מפזרים שומשום, וממשיכים לטגן את הכל עוד כ-5 דקות. שימו לב לא לבשל את הירקות יותר מדי – שישארו מעט פריכים
בזמן שהטופו והירקות מתבשלים, מוסיפים את האטריות למים הרותחים ומבשלים לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים במים קרים
בזמן שהטופו והירקות מתבשלים, מוסיפים את האטריות למים הרותחים ומבשלים לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים במים קרים
מוסיפים את פולי האדממה והבצל הירוק לתערובת הירקות
מוסיפים את פולי האדממה והבצל הירוק לתערובת הירקות
מעבירים לקערה גדולה את האטריות, הירקות המבושלים והטופו, פולי האדממה והבצל הירוק. מוסיפים שמן שומשום ו-2-3 כפות רוטב סויה, לפי הטעם, מערבבים היטב ומגישים
מעבירים לקערה גדולה את האטריות, הירקות המבושלים והטופו, פולי האדממה והבצל הירוק. מוסיפים שמן שומשום ו-2-3 כפות רוטב סויה, לפי הטעם, מערבבים היטב ומגישים
בתאבון!
בתאבון!

אופן ההכנה בקיצור:

  1. הכנת הטופו: חותכים את הטופו ל-6 פרוסות, סוחטים מעט כל פרוסה להוצאת הנוזלים.
  2. מערבבים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב.
  3. טובלים את פרוסות הטופו ברוטב ומעסים היטב. מניחים בצד להשריה של לפחות חצי שעה, ושומרים את שאריות הרוטב.
  4. ממלאים סיר בינוני במים ומביאים לרתיחה.
  5. מחממים מעט שמן במחבת גדולה, ומניחים את פרוסות הטופו. צולים היטב משני הצדדים, ומוציאים מהמחבת.
  6. נטגן את הפלפל החריף 1-3 דקות.
  7. מוסיפים לפלפל החריף את הכרוב, הפלפל האדום, יחד עם שאריות הרוטב החריף. מטגנים על אש בינונית כ-10 דקות.
  8. את פרוסות הטופו שהנחנו בצד נחתוך לקוביות ונחזיר למחבת.
  9. מפזרים שומשום, וממשיכים לטגן את הכל עוד כ-5 דקות. שימו לב לא לבשל את הירקות יותר מדי – שישארו מעט פריכים.
  10. בזמן שהטופו והירקות מתבשלים, מוסיפים את האטריות למים הרותחים ומבשלים לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים במים קרים.
  11. מוסיפים את פולי האדממה והבצל הירוק אל הירקות ומערבבים.
  12. מעבירים לקערה גדולה את האטריות, הירקות המבושלים.
  13. מוסיפים שמן שומשום ו-2-3 כפות רוטב סויה, לפי הטעם, מערבבים היטב ומגישים.