" מנה יפנית חריפה של טופו וירקות המשלבת מרקמים שונים"
https://vimeo.com/135637304
וגם:
- טיפים: המנה די חריפה, מי שמעוניין להפחית את החריפות יכול לוותר על הצ'ילי הגרוס ולהפחית מעט בכמות הקארי האדום, אך המנה עדיין תצא פיקנטית.
- פולי האדממה במתכון הם חלוטים בלבד, כלומר מוגשים פריכים בתוך המנה המבושלת; מי שאוהב את ניגוד המרקמים מוזמן לעקוב אחר הוראות המתכון, אך מי שלא – מוזמן לבשל את הפולים בישול קצר לפני ההוספה למנה, או להחליפם בשעועית ירוקה מבושלת.
- מפתחות להצלחה: ככל שנשרה את הטופו יותר כך הוא יספוג יותר טעמים. ניתן גם לדלל את הרוטב כך שיעטוף יותר טוב את חתיכות הטופו.
- פריכות הירקות מעניקה למנה אופי מיוחד ופריך.
- איך זה נשמר במקרר:
- זמן הכנה: כשעה
- כמות: 4-5 מנות
- רמת קושי: בינונית
רכיבי המתכון
- 300 גר' טופו
- 200 גר' אטריות סובה (אטריות כוסמת יפניות)
- כוס פולי אדממה, מבושלים ומופרדים מהתרמילים
- 2 כוסות כרוב לבן קצוץ
- פלפל אדום, פרוס דק
- פלפל ירוק חריף, פרוס דק
- 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ (כולל קצת מהחלק הירוק)
- 2 כפות שומשום
- מעט שמן
- 2-3 כפות סויה
לרוטב החריף:
- 3 כפות משחת קארי אדומה (של חברת "מזרח ומערב", ניתן להשיג במרבית הסופרים)
- 1/2 כף פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק (אם אין, אפשר להשתמש בתבלין היבש)
- 1/2 כפית פלפל שחור
- כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
- 2 כפות חומץ אורז
- כף רוטב סויה
- כפית שמן שומשום
אופן ההכנה בתמונות צעד אחר צעד:













אופן ההכנה בקיצור:
- הכנת הטופו: חותכים את הטופו ל-6 פרוסות, סוחטים מעט כל פרוסה להוצאת הנוזלים.
- מערבבים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב.
- טובלים את פרוסות הטופו ברוטב ומעסים היטב. מניחים בצד להשריה של לפחות חצי שעה, ושומרים את שאריות הרוטב.
- ממלאים סיר בינוני במים ומביאים לרתיחה.
- מחממים מעט שמן במחבת גדולה, ומניחים את פרוסות הטופו. צולים היטב משני הצדדים, ומוציאים מהמחבת.
- נטגן את הפלפל החריף 1-3 דקות.
- מוסיפים לפלפל החריף את הכרוב, הפלפל האדום, יחד עם שאריות הרוטב החריף. מטגנים על אש בינונית כ-10 דקות.
- את פרוסות הטופו שהנחנו בצד נחתוך לקוביות ונחזיר למחבת.
- מפזרים שומשום, וממשיכים לטגן את הכל עוד כ-5 דקות. שימו לב לא לבשל את הירקות יותר מדי – שישארו מעט פריכים.
- בזמן שהטופו והירקות מתבשלים, מוסיפים את האטריות למים הרותחים ומבשלים לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים במים קרים.
- מוסיפים את פולי האדממה והבצל הירוק אל הירקות ומערבבים.
- מעבירים לקערה גדולה את האטריות, הירקות המבושלים.
- מוסיפים שמן שומשום ו-2-3 כפות רוטב סויה, לפי הטעם, מערבבים היטב ומגישים.