ביקור בניו יורק בחורף יכול להיות מוצלח כמו ביקור בקיץ. בשביל זה אתם כמובן צריכים לאהוב חורף, שלג ולהיות מוכנים לכך שהעיר שאתם תראו תהיה יותר רגועה הרבה יותר
לדף זה שני חלקים; חלק ראשון ייתן מידע על אירועים בחורף 2015-2016 וחלק שני ידבר באופן כללי על חופשה בחורף.
האם קשה להתמודד עם מזג האוויר בניו יורק בחורף?
לרוב במהלך היום על אף הטמפרטורה הנמוכה יש שמש ואין רוח. במצב זה מרגישים טוב להסתובב בחוץ ולא קשה להתמודד עם הקור.
לעומת זאת כשיש רוח (בערך ב- 15% מהימים) או שהשמש מוסתרת יותר קר אבל עדיין לא הייתי מגדיר את זה כ"קשה".
לעומת זאת בלילה מרגישים את הקור בצורה יותר בולטת וזה פוגע בחשק לצאת.
ממוצע הטמפרטורות בניו יורק בינואר הוא 6 בצהריים ו -2 בלילה. בפברואר זה דומה ובמרץ קצת יותר גבוה.
תהיו סבלניים ותכננו את הביקור שלכם על פי הרוח והעננים, לא הטמפרטורות. בימים עם רוח תכננו מקומות סגורים ובימי שמש פעילויות בחוץ.
האם מחירי בתי המלון בניו יורק באמת נמוכים יותר בחורף ובכמה?
מחירי בתי המלון בניו יורק נחתכים בניו יורק ב- 50% ויותר בחורף. אתם יכולים לצפות למצוא מלונות שני כוכבים כמו פנסילבניה במחיר של 100$ ללילה, מלון 4 כוכבים בסיסי כמו רו ב- 130$ ללילה ומלון 4 כוכבים טוב כמו הילטון מידטאון ב- 210$ ללילה (המחירים כוללים מיסים).
אלו מחירים יותר זולים מישראל עבור מלונות ברמה דומה והחורף הוא באמת זמן להגשים חלום בתחום הלינה במלון.
ההתייחסות היא לחודשים ינואר, פברואר ועד אמצע מרץ לא כולל חופשת חג המולד ואירועים מיוחדים שיש בעיר, כמו שבוע האופנה.
מה היתרון הגדול ביותר של ניו יורק בחורף?
למי שאוהב שלג אין שאלה בכלל; החוויה של השלג לא פוגעת אלא מוסיפה. המראות של האגמים הקפואים בסנטרל פארק, שלג על העיר והפארקים זה מראה יפה. בעיניי הסנטרל פארק יותר יפה בשלג מאשר בירוק.
וכמובן המחירים: טיסות ומלונות בחצי מחיר ביחס לקיץ מה שמאפשר לישון במלון ברמה הרבה יותר טובה. וכאשר אתם מגיעים למלון הוא גם יכול לתת לכם חדר עם נוף. לדוגמא:
- רזידנס אין סנטרל פארק – עם נוף לסנטרל פארק (בתוספת תשלום).
- רזידנס אין טיימס סקוור – עם נוף לאמפייר סטייט בילדינג.
- קראון פלאזה – עם נוף לטיימס סקוור (בתוספת תשלום).
- ווינדהאם צ'יינה טאון – עם נוף אל מידטאון.

מה החסרון הגדול ביותר של ניו יורק בחורף?
בחורף יש פחות אנשים בחוץ. אם בקיץ המדרכות של מידטאון מנהטן מלאות, והפארקים מלאים בסופי השבוע – בחורף זה לא כך.
יש פחות אנרגיות בעיר.
אירועים בניו יורק חורף 2015-2016
דצמבר 2015
- חנוכה בניו יורק – בתאריכים 6/12-13/12 מדליקים חנוכייה ענקית בגובה 10 מטרים במרכז מנהטן. במפגש של רחוב 59 עם השדרה החמישית, ליד הסנטרל פארק.
- עץ חג המולד במרכז רוקפלר – עץ ענק בגובה 23 מטרים ומשקל של 10 טון המואר ב- 45,000 נורות LED. נחשף ב- 2/12/2015 ונשאר עד 6/1/2016.
- במומה MOMA – תערוכת פסלים של פיקאסו. עד 7/2/2016.
תערוכה המציגה את בחירת 12 הסרטים המשפיעים של שנת 2015. עד 15/1/2016
מידע על תערוכות אלו ותערוכות נוספות באתר המומה. - בגנים הבוטניים של ברונקס – 21/11/2015-18/1/2016 – תערוכת רכבות מיניאטוריות מושקעות שנוסעות בין צמחים. מידע על תערוכה באתר הגנים.
- מוזיאון מורגן – תערוכה על ארנסט המינגווי "ארנסט המינגווי; בין שני מלחמות". פרטים נוספים באתר מוזיאון מורגן. עד 31/1/2016.
- חלונות ראווה מושקעים -בתקופה זו שלפני החגים חלונות הראווה מגיעים לשיאם מבחינת ההשקעה של החנויות. אתם יכולים יכולים לראות דוגמאות בדף חלונות הראווה היפים בניו יורק.
ינואר 2016
- יום מרטין לותר קינג -ב – 18/1/2016.
יום מרטין לותר קינג הוא יום חופש עבור האמריקאים ואמור לשמש לדיון לגבי זכויות אדם. - שבוע המסעדות של ניו יורק 2016 – 18/1-5/2.
כ- 300 מסעדות מציעות ארוחת צהריים עם 3 מנות ב- 25$ וארוחת ערב ב- 38$. - במומה MOMA – תערוכת פסלים של פיקאסו. עד 7/2/2016.
תערוכה המציגה את בחירת 12 הסרטים המשפיעים של שנת 2015. עד 15/1/2016
מידע על תערוכות אלו ותערוכות נוספות באתר המומה. - בגנים הבוטניים של ברונקס – 21/11/2015-18/1/2016 – תערוכת רכבות מיניאטוריות מושקעות שנוסעות בין צמחים. מידע על תערוכה באתר הגנים.
- מוזיאון מורגן – תערוכה על ארנסט המינגווי "ארנסט המינגווי; בין שני מלחמות". פרטים נוספים באתר מוזיאון מורגן. עד 31/1/2016.
פברואר 2016
- שבוע האופנה של ניו יורק 2016 – 11/2/ – 18/2.
- פסטיבל השנה הסינית החדשה 16/2/2016 – מצעד סיני ססגוני המציין את תחילת השנה החדשה הסינית.
מיקום המצעד: East Houston Street to Canal Street (bet. Forsyth and Chrystie Sts.)
(ובעברית: המצעד יוצא מרחוב East Houston אל רחוב Canal). - בגנים הבוטניים של ברונקס – 27/2/2016-17/4/2016 – תערוכת הסחלבים (The Orchid Show). מהתערוכות המפורסמות של הגנים הבוטניים.
מרץ 2016
- יום פטריק הקדוש – פטריק היה קדוש אירי ובתאריך ה- 17/3 הוא מת. בתאריך זה מתקיים מצעד אירי בניו יורק. המצעד נערך על השדרה החמישית ויוצא מרחוב 44 בשעה 11:00 ומסתיים ברחוב 79 בערך בשעה 16:30.
- בגנים הבוטניים של ברונקס – 27/2/2016-17/4/2016 – תערוכת הסחלבים (The Orchid Show). מהתערוכות המפורסמות של הגנים הבוטניים.