וודברי קומון פרימיום אאוטלט הוא קניון עודפים פופולארי סמוך לעיר ניו יורק. הקניון כולל 210 חנויות הפזורות בשטח גדול. ביקור בכל החנויות + קניה יקח לכם יותר מיום אחד. המאמר הזה נועד להפוך את הביקור שלכם לקל יותר ומטרתו:
להמליץ על החנויות שמציעות את המבצעים הכי טובים.
להכיר לכם מותגים שלא משווקים בישראל.
לתת סדר גודל לרמת המחירים.
(כמו כן אם אתם מעוניניינים בהשוואה בין קניון וודברי לג'רזי גרדנס תמצאו אותה כאן).

רקע על וודברי
בקניון מבקרים בעיקר אמריקאים והם ממלאים את חנויותיו, מה שמלמד שהמחירים טובים אפילו ביחס לשוק האמריקאי. בנוסף מגיעים לקניון תיירים, להערכתי מגיעים אליו כל יום 300-500 תיירים מהעיר ניו יורק.
פרימיום אאוטלט, מה זה אומר ? בפרימיום הכוונה שיש נוכחות בולטת של מותגי על כמו גוצ'י, פראדה, דיור, ארמאני וכו. יש גם הרבה מותגי בייסיק ומותגי ביניים. בגלל כמות החנויות של הקניון הפרימיום הוא רק יתרון, יש חנויות לכולם.
פרמיום אאוטלט, מה המחיר ? מותגי היוקרה יקרים גם כשהם עודפים. שמלות ערב של המותגים היוקרתיים עולות כ- 1000$, סנדלים תנכיות במחיר מציאה של 350$ (גוצ'י).
המגוון בקניון- החנויות הטובות בוודברי הן חנויות ענק שכוללות קולקציות שלמות ופריטים בכול המידות. בחנויות הקטנות יותר יש חוסרים במידות פופולאריות.
איך להגיע לקניון וודברי ?
וודברי נמצא במדינת ניו יורק שעה נסיעה מהעיר ניו יורק. ניתן להגיע אליו במספר דרכים:
באוטובוס – האוטובוסים יוצאים מתחנת האוטובוס פורט אוטורטי (Port Authority) הנמצאת במפגש של רחוב 42 עם השדרה השמינית. יש שתי חברות אוטובוסים שנותנות את השירות גריי ליין (Gray line) ושורט ליין (Shortline) אך המחיר הוא אותו המחיר (42$ הלוך ושוב) והאוטובוס הוא אוטובוס משותף לשתי החברות.
קניית כרטיס אוטובוס מקנה ספר קופונים שנותן הנחות שונות בחנויות. רוב הקופונים הם בסגנון "15% הנחה בקניה מעל 100$”, “40% הנחה על הפריט השני". כלומר אין הנחה על קנייה קטנה. את הספר מקבלים בקניון עצמו.
האוטובוס הראשון יוצא מניו יורק ב- 7:15 והאחרון חוזר מקניון וודברי ב– 21:26. בימים שגרתיים סביר שלא תצטרכו להזמין כרטיסים מראש.
בהסעה מרוכזת – יש חברות הסעה שמציעות לאסוף אותכם מהמלון. אם אתם קבוצה של 4 אנשים זה גם לא יותר יקר מאוטובוס. החיסרון הוא שמועדי היציאה הם לרוב מוגבלים.
במכונית – שעה נסיעה מניו יורק.
באתר של Woodbury Common outlets יש את הפרטים המדויקים על האוטובוסים, חברות ההסעה והדרך להגיע במכונית.

חנויות אופנה מומלצות לנשים וגברים
פולו ראלף לורן (Polo Ralph Lauren)– ללא ספק החנות הפופולארית בקניון, בשעות הצהריים החנות דומה לשוק ולא לחנות של מעצב על. החנות גדולה מאוד וכוללת אופנה, נעליים ואקסוסוריז לגברים ונשים. מחירים לדוגמא: ג'ינסים ומכנסיים ארוכים35$-60$, מגבות רחצה גדולות 17$, תיקי אופנה גדולים לנשים 180$.
לראלף לורן חנויות נוספות בקניון: חנות למצעים וחנות לבגדי ילדים. בשתיהן המחירים סבירים – טובים.

גאפ ובננה רפובליק (Gap and Banana Republic)– שתי חנויות ענקיות ומגוונות עם מחירים טובים מאוד. שתיהן נמצאות באותה בעלות ומכוונות לקהל מעט שונה. גאפ בארצות הברית מכוונת קז'ואל ואילו בננה ריפבליק זו רמה אחת מעל. בשתי החנויות תוכלו למצוא הכל ובכל המידות.
גאפ עמוסה ומציעה 50% הנחה על הרבה פריטים. מרבית השמלות עולות 15-30$, מעיל לנשים 60$, ג'ינסים בסביבות 30$, חולצות פולו לגברים 12$.
בבננה ריפבליק ג'ינסים עולים 40$-60$, סווצ'ר 30$, שמלה יפה מאוד 125$, עליונית 60$
ארמאני אקסטיינג' (A|X Armani Exchange)– הוא המותג הצבעוני הצעיר והזול יותר של ארמאני. חנות בגודל בינוני שאהבתי מאוד. היא קלה להתמצאות, הבגדים יפים, והבדים איכותיים. המחירים מתחילים ב 20$ לחולצה קצרה, 30$ לחולצה ארוכה וממשיכים לעלות.
אמריקאן איגל (American Eagle Outfitters)– חנות ענק לאופנת קז'ואל. שמלה 35$, ג'ינס 30$, חולצת פולו 12$, חולצת קצרות 10$.
קלווין קליין (Calvin Klein)– חנות גדולה ומסודרת עם אופנה בכל המידות. חליפות לגברים 200$, מכנס לחליפה 100$, סווצ'רים 50$, חולצות קצרות 20$.
טומי הילפיגר (Tommy Hilfiger) – חנות מאוד מאוד פופלארית, כמעט ברמה של פולו ראלף לורן אבל אינה לטעמי. סוודר 80$, ג'ינס 55$, סווצ'ר 40$. נכון לספטמבר 2012 ניתנת הנחה נוספת של 15% על כל הפריטים בחנות למגיעים באוטובוס מניו יורק (מקבלים שובר עם הכרטיס).

קולומביה מול דה נורת' פייס (Columbia and The North Face)– דה נורת' פייס מציעים הנחות ענקיות, 50% ובלא מעט מקרים גם 70% אבל בשורה התחתונה בפריטים שאני בדקתי קולומביה זולים יותר והמוצרים איכותיים. בקולומביה מעיל טוב 110$ , סווצ'ר 50$.
ליוויס (Levi's) – נכנסה לרשימת המומלצות בגלל המגוון. חנות הג'ינסים עם המגוון הגדול ביותר שראיתי, בערך פי 10 יותר מגוונת מחנות מגוונת בארץ. ג'ינסים בכל מידה וגזרה. מחיר של 53$ לג'ינס בודד שיורד ל 40$ אם קונים שניים או יותר.
40$ זה מחיר סביר אך לא זול מאוד לג'ינסים בארצות הברית.
דפים נוספים על ניו יורק:
- ניו יורק – מדריך מקיף לביקור בעיר.
- קניות בניו יורק – המדריך המקיף לאיפה לקנות בעיר.
- 8 מלונות זולים ומומלצים בניו יורק – המלצות על מלונות בעיר. ישנתי בכול המלונות הללו.
- ג'רזי גרדנס – מידע על הקניון הפופולרי.
- פעם ראשונה בניו יורק – מדריך עם מידע שיהפוך את הביקור הראשון לקל יותר.
- תמונות של האטרקציות של ניו יורק – כל מה שתרצו לראות בעיר.
- תצפית על ניו יורק – באיזו תצפית כדאי לכם לבחור.
חנויות מומלצות לאופנת נשים
אירוסל (Aeropostale)– אולי המותג המצליח ביותר בארצות הברית לאופנת צעירה במחירים עממיים. חנות צבעונית. הנחות של 50% ומעלה על מרבית החנות. חולצות קצרות 8$, עליוניות 10$.
אן טילור ולופט (Ann Taylor and Loft)– אם את מחפשת אופנה סולידית אך עדיין עדכנית צבעונית ומומלצת אלו שתי חנויות בשבילך. החנויות מכוונות אל נשים שהם מעבר לגיל העשרה ומוכנות להשקיע בבגדים שלהם. לא הרבה, אבל יותר מהממוצע. אן טיילור הוא המותג הנחשב יותר ואילו לופט מעט זול יותר. אלו מותגים מצליחים מאוד בארצות הברית עם 60 שנות ניסיון וכ -1000 סניפים.
שתי החנויות סמוכות וגדולות, תמצאי בהן מגוון רחב. ההנחות הן בסביבות 40%. שמלות עולות כ- 80$.

טיהורי (Theory)– רמת מחירים מעל אן טיילור אבל עדיין פחות ממעצבי העל. כ 30% הנחה על הפריטים בחנות. מעילים 300$, עליונית 100$.
מייקל קורס (Michael Kors)– מעצב אופנה אמריקאי. בגדים יפים וצבעוניים במחירים סבירים. שמלות 90$.
חנויות אופנת גברים
לצערי לא ראיתי חנות שהיא ממש מומלצת לאופנת גברים (מעבר לחנויות שצוינו כבר וכוללות אופנת נשים וגברים) החנויות נפלו על מחיר או מגוון. אבל יש בקניון וודברי כמה מותגים מצליחים מאוד. תכירו אותם ואולי תמצאו שם את הפריט שלכם.
אדי באור (Eddie Bauer)– חנות גדולה לאופנת קז'ואל לגברים. רשת הפעילה בעיקר בארצות הברית וקנדה. סווצרים 25$, מעיל טוב 90$.
האחים ברוקס (Brooks Brothers)– חברת אופנת הגברים הוותיקה בארצות הברית, מאז 1818. נחשבת איכותית. החנות גדולה ומגוונת אך המחירים ככה ככה – שני סווצרים 98$, חליפות 300$.
פרי הילס (Perry Ellis)– אופנת גברים אמריקאית. נכנסה לרשימה הזאת בזכות חליפות סבירות העולות 90$.
חנויות יוקרה
אוסקר דה לה רנטה, איב סן לורן, ארמאני, בריאוני, גוצ'י, גימי צ'ו , דיור, וורסצ'ה, פראדה. כולם נמצאים כאן בחנויות סמוכות אחת לשניה.
כמה עולים הפריטים בחנויות האלו ? ההנחות הן לרוב של 50%. ועדיין שמלות ערב יעלו סביב ה 1000$, נעליים 500$, תיקים 700$, חליפות לגברים 900$.

מהמותגים שהזכרתי למעלה שלושה פחות מוכרים בישראל:
אוסקר דה לה רנטה (Oscar de la Renta)– ממעצבי העל של העולם כבר כמה עשרות שנים. נולד באיים הקרביים ועיקר פעילותו בארצות הברית.
בריאוני (Brioni)– מותג איטלקי לחליפות גברים הנתפרות ביד ומיוצרות באיטליה. בבריאוני החליפות יקרות יותר מהמצוין למעלה ועולות כ 2000$ (אחרי הנחה של 40%).
גימי צ'ו (Jimmy Choo)– מתמחה בנעלי אופנה לנשים עשויות ביד.
10 מותגים נוספים שיש שם ואין כאן
1)שבע עבור כל בני האדם (For All Mankind 7) – מעצבות משלנו, לאחר קריירה ארוכה בלוס אנג'לס דהאן וגלזר החליטו להקים מותג משלהם, והצליח להם. תחום ההתמחות של הרשת הוא ג'ינס, תוכלו למצוא אותו על כל צבעיו בחנות. רמת מחירים מעל הממוצע.
2)אייזוד (Izod)– חברת ענק אמריקאית המספקת אופנת קז'ואל לנשים וגברים, רמת מחירים ממוצעת.
3)ג'וקי (Jockey)– הלבשה תחתונה לנשים וגברים במחירים ממוצעים.
4)ג'יי קראו (J.Crew)– חברת ענק מאוד אהודה בקרב האמריקאים, כדאי לכם לעבור בחנות. בעיניי הם טובים אבל המחירים מעט מוגזמים. רמת מחירים מעל הממוצע.
5)ג'ימבורי (Gymboree)– רשת חנויות לבגדי ילדים. רמת מחירים מעל הממוצע.
6)טום פורד (Tom Ford)– מהמעצבים המוערכים של העולם. יקר מאוד.
7)לידס (lids)– רשת חנויות המתמחה בכובעים של קבוצות ספורט. סביב 35$ לכובע, 50% הנחה על הכובע השני.
8)מקס עזריה (BCBG Max Azria)– יהודי שחיי בצרפת והקים מותג מצליח מאוד לאופנה יוקרתית לנשים. רמת מחירים יקרה.
9)סאקס פיפט אוויניו (Saks Fifth Avenue Off 5th) – מוכרת בעיקר בזכות חנות הענק שלה בניו יורק. משווקת מוצרים של חברות אחרות ובכל התחומים- בגדים, בשמים, איפור תכשיטים. מוזכרת כחנות למוצרי יוקרה אבל היא מתחילה בקז'ואל. למשל המבצעים שמצאתי שם על דיזל היו טובים יותר מהמבצעים בחנות דיזל עצמה. מומלץ לעבור.
10)פאקסאן (PacSun)– אופנה לצעירים בסגנון בילבונג. רמת מחירים ממוצעת.