סלט שעועית צרפתית

"מהסלטים הטעימים ביותר שיש, הבעיה שצריך להכין ממנו הרבה"

וגם:

  • מפתחות להצלחה:
    – לטגן את הבצל עד הזהבה.
    – לא לשים יותר מידי שמן על המחבת (הכמות ששמתי היא המקסימלית).
    – לא לשים יותר מידי מים לבישול השעועית ולהוציא את הסלט שהמחבת יבשה.
  • איך זה נשמר במקרר: מצויין זה טעים חם או קר, אני העדפתי קר.
  • זמן הכנה:30-40 דקות. זמן עבודה 20 דקות.
  • כמות: מנת פתיחה לכ- 2 אנשים.
  • רמת קושי: קל.

רכיבי המתכון

  1. 400 גרם שעועית ירוקה (אם אתם משתמשים בשעועית קפואה חתוכה זה בערך 3 כוסות. אם אתם משתמשים בשעועית שלמה טרייה זה בערך 3 חופנים מלאים).
  2. 2 בצלים / בצלי שאלוט אם יש.
  3. 1/2-3/4 כוס מים.

תבלינים:

  1. 3/4-1 כפית מלח.
  2. 1/3-1/2 כפית פלפל שחור.התבלון הגבוה נותן טעם חזק, הכמויות הקטנות טעם מתון.

אופן ההכנה בתמונות צעד אחר צעד

רכיבי המתכון שעועית ירוקה בסגנון צרפתי

רכיבי המתכון

מטגנים את הבצל עד הזהבה. אם יש זמן על אש חלשה, אם לא בינונית.

מטגנים את הבצל עד הזהבה. אם יש זמן על אש חלשה, אם לא בינונית.

מוסיפים את המלח והפלפל השחור. דקה אחרי מוסיפים את השעועית וכחצי כוס מים.

מוסיפים את המלח והפלפל השחור.
דקה אחרי מוסיפים את השעועית וכחצי כוס מים.

 

עוברים לאש גבוהה וכשזה רותח עוברים לאש חלשה.

 

בודקים את המצב מידי פעם. אם המים התייבשו והשעועית עדיין לא מוכנה ניתן להוסיף עוד מים או לכסות עם מכסה.
אני מעדיף מכסה משום שזה ממזג את הטעמים טוב יותר.

 

בתיאבון שעועית ירוקה בסגנון צרפתי

בתיאבון

אופן ההכנה בקיצור

  1. מטגנים את הבצל עד הזהבה. אם יש זמן על אש חלשה, אם לא בינונית.
  2. מוסיפים את המלח והפלפל השחור.
  3. דקה אחרי מוסיפים את השעועית וכחצי כוס מים.
  4. עוברים לאש גבוהה וכשזה רותח עוברים לאש חלשה.
  5. בודקים את המצב מידי פעם. אם המים התייבשו והשעועית עדיין לא מוכנה ניתן להוסיף עוד מים או לכסות עם מכסה.
    אני מעדיף מכסה משום שזה ממזג את הטעמים טוב יותר.
  6. לאחר כ- 30 דקות מאז ששמתם את הבצל זה אמור להיות מוכן.

הפוסט הזה שייך לקטגוריות: מתכונים צרפתיים טבעוניים

Comments are closed.