מדריך לצילום אוכל

יש מספר טכניקות שישדרגו את צילום האוכל שלכם.

האוכל בפוקוס – השאר לא

דאגו שהאוכל יהיה בפוקס ואילו הרקע לא. הדבר מדגיש את האוכל. ניתן לעשות זאת על ידי פילטרים יעודיים או על ידי פתיחת צמצמים ושימוש באורכי מוקד ארוכים. כמו כן ניתן לעשות זאת באמצעות תוכנות עריכה כגון פוטושופ.

מרכיבים טריים – צבעים חזקים

הרבה פעמים לא מבשלים עד הסוף את כל המרכיבים על מנת שהמזון ישמור על הצבעים המקוריים שלו שהם לרוב חזקים ויפים יותר בצילום.

תאורה – אור טבעי ומאחור

כמו בכל צילום אור טבעי הוא האור המועדף. ולעולם לא לצלם מול מקור האור, עדיף שהאור יגיע מאחור או מהצד.

לרוב מזון לא יהנה מאור חזק וישיר, אור מספק ולא ישיר הוא הטוב ביותר.

פלאש אינו מקור אור טוב, בוודאי לא פלאש הזורק אור ישירות על התמונה.

זווית – לנסות הכל ובטוח מהצד

על מנת שתצא תמונה טובה אחת טובה כדאי לצלם מספר רב של תמונות מזוויות שונות. אבל לרוב בצילומי מזון הזווית המועדפת היא גובה המזון, בצורה שרואים את הנפח והגובה של המזון. יוצאי דופן הם המצבים בהם המזון שטוח או שיש קומפיזיציה מיוחדת על השולחן כך שניתן לצלם מלמעלה.

לצלם כאשר המצלמה מוטה

גיוון שנותן תוצאות טובות הוא הטיית המצלמה כך שהאופק לא יהיה ישר.

לצלם מקרוב

זה פשוט, על מנת שנוכל להבחין בכל מרכיבי המזון כדאי לצלם מקרוב.

לצלם מרחוק ולהוסיף משהוא

ולעומת זאת אם המנה לא "מעניינת"; אין בה ניגודיות, הרבה מרכיבים או פריטים מושכי עניין אז כדאי לתפוס מרחק מהתמונה ולהוסיף לתמונה פריט שימצא עם המנה בדיאלוג. למשל המרכיב במרכזי / בולט של המנה כשהוא בצורתו הגולמית. או סימן מגרה אחר, כגון מזלג.

להוסיף תמונות של מהלך הבישול ושל האכילה

אם זה אפשרי ורלוונטי כדאי להוסיף תמונות של המזון שהוא אכול בחלקו או בשלמותו כמו גם שלבים של מהלך הבישול. כמו גם הוואי הבישול.

שמרו על פרופורציות

יש כאן כמה כללים מנוגדים; מצד אחד להדגיש את המנה. מצד שני להוסיף אובייקטים לצילום… . עליכם לבחור כיצד אתם רוצים שיראו אותכם. האם אתם מחפשים קו אחיד? האם אתם מעונייינים לתת טעימות מכל סגנון? מה הפרופורציה בין הסגנונות?

להישתמש בכלי אוכל מתאימים

האריזה שבה נמצא האוכל חשובה. מצד אחד חשוב שהיא תהיה יפה מצד שני חשוב שהיא לא תהיה יפה יותר מהאוכל.

לרוב נשתמש בכלים לא עמוקים על מנת שיוכלו לראות את הגובה של האוכל (כאשר מצלמים מהצד). כאשר אין לנו ברירה כמו במרק או שאנו רוצים לגוון רצוי שנשתמש בקעריות שהן יותר רחבות מגבוהות.

לעיתים, כאשר האוכל מאפשר זאת נשים ישר על המשטח ללא כלי, זה נותן לתמונה מימד פראי יותר.

כיצד לשפר את צילום האוכל

על מנת לשפר את האופן בו אתם מצלמים עליכם ללמוד להסתכל על צילום.

על אלו אלמנטים בצילום כדאי שתשימו דגש?

תאורה; האם הצבעים אחידים לכל אורך התמונה? האם יש חלק אחד שהוא אדום/ כחול / כהה ביחס לשאר חלקי התמונה?
האם התאורה מאפשרות לנו לראות פרטים של כל מה שאנו רוצים להראות?

האם הלבן לבן; לבן הוא צבע שניתן לראות עליו בקלות פגמים בתאורה וצללים. הסתכלו על מה שאמור להיות לבן בצילום שלכם. האם זה באמת הצבע הלבן אותו אתם רגילים לראות במציאות?

האם יש ניגודיות; כשאנו מצלמים תמונה עם ניגודים אנו מבליטים יותר דברים ומדגישים חלקים בתמונה, ואלה כמובן דברים טובים.
ניגוד יכל להיות ניגוד בצבעים, ניגוד בין מה שבפוקוס למה שמטושטש.

דברים מיותרים; האם התמונה כוללת דברים מיותרים שמסיחים את הצופה מעיקר התמונה?

קומפוזיציה; האם המנה מסודרת בצורה יפה? האם סידור המזון מראה את האוכל בצורה טובה, האם סידור האוכל תורם לניגודיות בתמונה?
אם יש חלק במנה שאנו רוצים להבליט יותר מאחרים. האם הקומפוזיציה מבליטה אותו?

האם התמונה חדה; או שהיא מלאה ברעש. על מנת ליצור תמונה חדה עלינו להשתמש במפתח צמצם נמוך. להשתמש בחצובה אם אפשר, לכבות את בולם הזעזועים במידה ומשתמשים בחצובה, להקטין את ISO ככול הניתן ולהקטין את מהירות התריס במידה ומשתמשים בחצובה.

תמשיכו להסתכל על תמונות; הסתכלו על תמונות שלכם ושל אחרים ובדקו מה גורם לתמונה להיראות טוב או לא טוב.

הפוסט הזה שייך לקטגוריות: צילום

Comments are closed.